Слави Трифонов размаха пръст на ДБ: Ако не се върне здравият разум, отиваме към предсрочни избори

30 юли 2021 | 11:54
0 коментара
Слави Трифонов размаха пръст на ДБ: Ако не се върне здравият разум, отиваме към предсрочни избори

Точно в момента, в който е възможно да има споразумение, постига се съгласие, създава се възможност да има правителство и спокойствие в страната,Политиката е мръсна игра, но мръсната игра съществува, само защото се играе от мръсни хора

 

Ако не се върне здравият разум, ще се отиде към предсрочни избори Това написа лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов в профила си във "Фейсбук".

 

Позицията му идва след разразилия се сканадал между ДБ и ИТН заради натиска на Христо Иванов и Мая Манолова в редовното правителство да бъдат включени министрите Асен Василев и Кирил Петков.

Днес зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов изнесе шокираши факти за Асен Василев от неговата бизнес-кариера, свързани с кражба на интелектуална собственост и заобикаляне на законите.

Ето какво пише още Слави Трифонов:

"Бързоразвиващите се събития в последните два дни наистина показват, че политиката е мръсна игра, но мръсната игра съществува, само защото се играе от мръсни хора.

Далеч по-просто е човек да се опира на факти, а не на интриги, лъжи, внушения, амбиции, фантазии и желания.

Така че фактите са следните:

Суверенът така е решил - има такива партии в парламента, политическа партия „Има такъв народ“ е на първо място и много трудно ще се състави правителство. Направихме всичко необходимо да има разговори с всички политически партии без ГЕРБ пред очите на журналистите и пред очите на обществото", заявява Трифонов.

"Впоследствие имаше експертни срещи по сектори без ДПС и ГЕРБ. Ще го кажа още веднъж – без ДПС и ГЕРБ. И точно в момента, в който тези разговори продължават, без ДПС и ГЕРБ, точно в момента, в който е възможно да има споразумение, постига се съгласие, включително за така наречената съдебна реформа, създава се възможност да има правителство и спокойствие в страната, точно в този момент Христо Иванов решава да взриви обстановката и да постави под съмнение постигнатото до момента и да засили страната към нови избори.

Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че е нужна дълбока съдебна реформа, заради влиянието на ДПС и ГЕРБ.

Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че спецсъдът и спецпрокуратурата трябва да бъдат закрити, заради опорочаването им от ДПС и ГЕРБ.

Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че столът на главния прокурор му е доста голям, заради влиянието на ДПС.

И сега с тези си действия Христо Иванов може да спре тези промени. Аз питам: Кой тогава е ДПС?", недоумява лидерът на ИТН. 

И продължава: "Защо го прави това? Нямам никаква представа. Мога само да гадая, а аз вече казах, а и по принцип съм такъв човек, че се опирам на факти, а не на гадания".

"Факт е, че ако не се върне здравият разум и те не се сетят кой е основният враг, ще се отиде към предсрочни избори и вината за това ще е тяхна", пише още Слави Трифонов.


Добавете Вашия коментар!