"Обединени патриоти": Готови сме за избори на 28 март, но по-добре да се отложат с един месец

05 януари 2021 | 21:22
0 коментара
"Обединени патриоти": Готови сме за избори на 28 март, но по-добре да се отложат с един месец

"Обединени патриоти" са готови за избори на 28 март, предаде БНР.

От НФСБ обаче смятат, че вотът трябва да бъде съобразен с епидемичната обстановка и да бъде отложен с един месец.

Зам.-председателят на партията Борис Ячев посочи още:

"Може би едно отлагане напред във времето с един месец, това не е с цел да се остане още месец на власт в никакъв случай. Напротив. Колкото по-рано се отиде на избори, толкова по-сериозна готовност имаме, за да отчетем пред хората онова, което сме реализирали като мандат, но считам, че в края на април - началото на май вече втората вълна на епидемията да е в спад и най-после масовото ваксиниране да бъде в някакъв по-сериозен процент. Ние имаме готовност за участие в изборите, независимо кога са те".

От ВМРО също са готови за избори, но приветстваха решението на държавния глава да проведе консултации със здравните власти:

"Ние ще приемем която и дата да посочи президентът, но приветстваме това, че след съответната обществена реакция той реши да се посъветва с експерти и наистина да поеме част от отговорността за провеждането на изборите. По-нормално е да има едно мотивирано решение, което да гарантира правото на избор на гражданите" - каза зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.Епицентър


Добавете Вашия коментар!