Корнелия Нинова: Предложихме реални инициативи за силно и проспериращо общество, но ГЕРБ ги отхвърлиха

20 ноември 2020 | 08:48
1 коментара
Корнелия Нинова: Предложихме реални инициативи за силно и проспериращо общество, но ГЕРБ ги отхвърлиха

5 милиона българи остават в очакване на по-добри времена за грижа от държавата 
Предложихме реални инициативи за силно и проспериращо общество, но управляващите ги отхвърлиха, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.
  
В същото време коалицията на власт прие служителите - членове на бордове на държавни и общински предприятия да получават допълнително възнаграждение за това
Разликите между политиките, инициирани от БСП и тези на управляващите, се откроиха отчетливо в Народното събрание и това стана повод лидерът на социалистите у нас – Корнелия Нинова, да реагира остро след дебатите в Народното събрание, където бе обсъждан на второ четене Законът за ДДС.


Нинова посочи ясно контрастите в свой пост във Фейсбук, като освети разминаването между инициативите на левицата и неглижирането им от мнозинството в Парламента: „Водени от грижа за хората, от БСП предложихме ДДС на лекарствата да се намали с 9 %,  да се отмени плоският данък и да се въведе прогресивно облагане, да се приеме семейно подоходно облагане в помощ на семействата, децата до 14 години да получават безплатно лекарства, работещите млади хора до 26 години да бъдат освободени от данък върху доходите, да се преизчислят всички пенсии. Това ще струва на бюджета 1 млрд. и 700 000 млн. лева, но ще помогне на почти 5 милиона българи“, повтори отново мотивите на „БСП за България“ Корнелия Нинова и категорично подчерта: „Управляващите от ГЕРБ и ОП отхвърлиха всичко“.


В същото време председателят на БСП разкри: „Управляващите приеха държавните служители, които са членове на бордовете на държавни и общински предприятия, да получават допълнително възнаграждение за това“.


Нинова посочи: „Ясно се вижда разликата между нашата и тяхната политика. А тя е ценностна - ние искаме силно и проспериращо общество, а те следват само своя собствен интерес“.Епицентър


Крадлата на Техноимпекс публикува:
21 ноември 2020 | 12:28
Я кажи нешо за приватизацията на Техноимпекс, седессарка кучкооо!

Добавете Вашия коментар!