Димитър Ганев: Радев изневерява политически на БСП, недоволните ще го накажат и може да загуби

13 септември 2021 | 22:33
0 коментара
Димитър Ганев: Радев изневерява политически на БСП, недоволните ще го накажат и може да загуби

Големият проблем на този парламент е отношението. Нещата се профанизираха. Най-лошото е, че се проигра енергията не протеста. Проиграха се усилията на БСП като опозиция с ясни предложения. Протестиращите вече нямат ясен политически израз. Протестните партии пък загубиха връзка с живота. Политиците се абстрахираха се от проблемите на хората. Това заяви политическият анализатор Росен Карадимов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Ясно е, че България отива към нови предсрочни парламентарни избори. Проучванията след изборите показаха, че обществото иска да има редовен кабинет. Сега в момента виждате, че партиите се надпреварват да стоварват вината кой не е поел отговорност за кабинет“, заяви политологът Димитър Ганев.

„Поведението и на Слави Трифонов е, че другите са отговорни за несъставянето на кабинет, за да няма щета“, допълни той.

„В рамките на този парламент най-адекватното поведение беше това на БСП“, подчерта Карадимов.

„Предизвикателство ще бъдат отношението на БСП и Радев по време на тези избори. Радев изневерява политически на БСП“, смята Ганев.

„Ходът на Борисов за обща кандидатура на демократичната общност е много силен. Президентът Радев свърши много работа. От него започна промяната. Без него нямаше да се акумулира енергията на протеста“, отбеляза Карадимов. По думите му помощта на ДПС не е решаваща за президентските избори.

„Ако Радев не е президент след изборите ще бъде защото той ще ги загуби. Не е реално да се смята, че ще се появи фигура, която да го победи. Пред него има много предизвикателства“, прогнозира Димитър Ганев.

 

"Предизвикателство ще бъдат отношенията между БСП и Румен Радев. електоратът на левицата е много ревнив спрямо предателствата и изневерите на партийната политика. Мая Манолова каза, че не е кандидат за кмет на БСП по време на местните избори и не отиде на нито едно тяхно мероприятие и левита в София я наказаха. Стефан Янев изказа позиция, че би подкрепил политическия субект на Кирил Петков. Той се възприема като пряката функция на Румен Радев. Когато той подкрепя проекта на Петков, кънти в ушите на социалистите за предателство. Ако стигнем до ситуация Радев не е президент, няма да е защото ГЕРБ ще ги спечели, а той ще ги загуби. Пред Радев има много предизвикателства. Той е поел пълна отговорност за управление на държавата в условия на коронавирус и на нарастващи цени, което не се харесва на хората. Определени социални групи може да накажат Румен Радев и да гласуват за кандидата на ГЕРБ", каза още Димитър Ганев. снимка:БГНЕС


Добавете Вашия коментар!