Бившата фирма на кмета на Селище В. Байрактарски „Рила-СНМ“ отстранена от поръчката за доставка на 400 кофи за смет

30 юли 2021 | 08:29
2 коментара
Бившата фирма на кмета на Селище В. Байрактарски „Рила-СНМ“ отстранена от поръчката за доставка на 400 кофи за смет

Единствената благоевградска фирма, кандидатствала за доставка на кофи за смет за община Благоевград, е отстранена от поръчката.

Това стана ясно вчера от решенията за определяне на изпълнители по обособените 4 позиции в проведената процедура, подписани от кмета Илко Стоянов. Бившата фирма на кмета на с. Селище Валери Байрактарски „Рила-СНМ“ ЕООД, който заради назначаването му за наместник прехвърли управлението на дружеството на дъщеря си Татяна, е отхвърлена от финализиране на процедурата за доставка на 400 броя метални контейнери с метален капак и обем 1,1 куб.м, въпреки че бе допусната до представяне на ценова оферта.

Мотивът е, че не отговаря на условията на възложителя, а основанието – че в ценовото си предложение фирмата е посочила цена за изпълнение на поръчката 207 108 лв., но не е приложила втори задължителен документ по образец с ценовото  предложение. С това се нарушава принципът за равнопоставеност до „фаворизиране“ на конкретен участник в процедурата, е посочено в решението на кмета Стоянов.

Конкурентът на благоевградското дружество за изпълнение на поръчката „Гафуров сервиз“ ЕООД със седалище в Свищов също е отстранен от процедурата, затова тя е прекратена и вероятно ще се обяви повторно.

Сръбската фирма „Корали“ ООД печели поръчката на община Благоевград за доставка на 100 паркови кошчета за 18 100 лв. и губи процедурата за доставка на 6 подземни контейнера с обем 1,5 куб.м от столичната „МАГ“ ООД, класирана на първо място с оферта от 33 912 лв.

„МЕВА България“ ЕООД, дъщерна фирма на чешкото дружество „МЕВА“ АД, пък е избрана да достави 200 съда за отпадъци с обем 0,11 куб.м, офертата й бе за 99 800 лв.в.Струма


До горния публикува:
31 юли 2021 | 20:40
Скаран си с математиката ,делиш обем на съд на стойност....ама иначе тичаш да пишеш !!!
Контейнеровоз публикува:
30 юли 2021 | 14:13
„МЕВА България“ ЕООД, дъщерна фирма на чешкото дружество „МЕВА“ АД, пък е избрана да достави 200 съда за отпадъци с обем 0,11 куб.м, офертата й бе за 99 800 лв. КОФИ ЗА 998 лева!

Добавете Вашия коментар!