БФС отложи дербито между ЦСКА и Левски

20 ноември 2020 | 16:04
0 коментара
БФС отложи дербито между ЦСКА и Левски

Спортно-техническата комисия към БФС отложи дербито от 13-ия кръг на Първа лига между отборите на ЦСКА и Левски, заради много случаи на заразени с коронавирус при “сините”. Мачът трябваше да се играе в събота от 15:00 часа на Националния стадион “Васил Левски”.

Мачът между ЦСКА и Левски бе отложен.

“На база представени индивидуални PCR-тестове на състезатели и служебни лица от ПФК „Левски“ Сф, Медицинската комисия при БФС констатира, че с положителен резултат за Covid-19 са повече от 10 професионални футболисти с трудови договори. Предвид горното, съгласно решение на ИК на БФС поради карантинирани над 10 състезатели с професионални договори на ПФК „Левски“ Сф, срещата от XIII-ти кръг на Първа лига, между отборите на ПФК „ЦСКА-София“ Сф и ПФК „Левски“ Сф насрочена за 21.11/събота/2020 г се отлага. Датата за изиграване на отложената среща ще бъде уточнена допълнително”, съобщиха от СТК.

Още преди две седмици стана ясно, че на “Герена” има бум от заразени с COVID-19, но тъй като карантината на част от тях изтече в дните преди двубоя, той все пак трябваше да се състои. Вчера обаче при ново тестване на играчите на “сините”, излязоха още пет положителни проби, с което бройката на карантинирани футболисти стана над 10 и според правилника на БФС срещата се отлага. /БГНЕС


Добавете Вашия коментар!