Ад от боклуци след наводненията

13 януари 2021 | 16:00
1 коментара
Ад от боклуци след наводненията

Ден след обилните валежи, предизвикали наводнения на много места в страната, се появи друга грозна гледка – тонове боклуци на много места в реките. Водите донесоха всякакви отпадъци от пластмасови бутилки и найлонови торбички до хладилници и телевизори. По традиция тоновете боклуци предизвикват възмущение в социалните мрежи, но виновни за замърсяването май не се търсят.

Град Средец бе залят от вълна боклуци, след като местната река вдигна нивото си и заля мост. Кметът на града Иван Жабов обеща, че след като водите спаднат отпадъците ще бъдат почистени, съобщи burgasnews.

Река Средецка не е единствената затлачена от боклуци. Искър край Своге също бе задръстен от всякакви отпадъци. Те се събраха в близост до ВЕЦ-а, съобщи бТВ. Сигнал за тоновете боклуци бе подаден от Лора Петкова.

"Същината на проблема е много по-дълбока, а именно все по-честите преливания и проблеми, които създава реката. През годините има все повече наводнения. Въпросът, който си задават жителите на общината, е дали причината са само лошите метеорологични условия", заяви тя.

Според Петкова има европейски проект, финансиран с 6 млн. лв. в рамките на който се изгражда система за контрол на водите на Искър.

"Аз питам къде са резултатите и на какъв етап е този проект", каза тя.

ВЕЦ-Своге няма вина за замърсяването на реката, заяви представителят на централата Васил Шуманов. Според него този боклук "винаги го е имало в реката".


SS публикува:
13 януари 2021 | 21:09
Природата ги връща обратна

Добавете Вашия коментар!